Maggi blogbejegyzések

Buongiorno, buongiorno! Az olaszoktól a jó kávék és az életöröm mellett a konyhából is van mit ellesnünk: a csodás tésztákat, a mediterrán fűszerezést, az egyszerű, de jó minőségű alapanyagok használatát.

Az igazi mama tippek a mi konyhánkban is megállják a helyüket. Ettől (is) okos az Okoskonyha!

A reggeli az új vacsora – a parizeres vajas zsemlét lenyomják a friss, tápláló és persze finom napindító lakomák. Ide vele, de gyorsan!

Ebben a hőségben senki sem vágyik bonyolult, nehéz ételekre: gyakran csak egy könnyű salátát vagy hideg levest ebédelünk és 1-2 óra múlva újra megéhezünk – persze ilyenkor is inkább csak egy egyszerű nyári uzsonnára vágyunk. Hoztunk pár ötletet, reméljük sós-kedvelők és édesszájúak is találnak köztük új kedvencet!

Örök klasszikus a grillezett szárny, a tarja, a csirkemell, nem is szeretnénk letaszítani őket a képzeletbeli grill-trónról, de időnként mindenkire ráfér egy kis izgalom és kaland a kerti sütőnél.

Arra biztatjuk az olvasókat, tegyék próbára a családot, mert a zöldségek nem csak köretként érvényesülhetnek a családi asztalon!

Irány a piac, vagy szerencsésebbeknek: a kert! Az idényzöldségek nemcsak frissek és finomak, de általában az áruk is sokkalta barátságosabb, mint messziről érkező fólia alatt érlelt társaiké. Nyáron tele vannak az árusok asztalai az illatos finomságokkal, lássunk hát 2 gyors és egyszerű receptet – amihez szinte csak friss zöldség kell!

Csak egy kis figyelem, és máris sokat tehetünk azért, hogy környezetünket óvjuk a felesleges hulladékoktól.

Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére