5 bombabiztos vendégváró falatka

Te is szereted nézni, ahogy a vendégek az általad készített finomságokból jóízűen falatoznak? Ez bizony igazi elismerés, aminek mindenki örül! 5 olyan vendégváró falatkát mutatunk, amiket a nyári szezon alapanyagaiból készíthetsz el majd vendégeid nagy örömére.

1.) Igazi klasszikus finomság a körözöttel töltött friss paprika, amit vékonyan felkarikázhatsz és egy tálon szépen elrendezhetsz. A körözött mellé remekül illik a kaliforniai paprika íze is, így ezt is megtöltheted a sós, túrós finomsággal. Emellé pedig jöhetnek a friss bagettek, sajtok és finom sonkák is, amikből mindenki kedvére csipegethet.

2.) A friss spenót is nagy kedvenc júniusban, amiből érdemes kipróbálnod a franciák nagy kedvencét: a spenótos quiche-t, ami nem más, mint omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény.

Hozzávalók a tésztához:
·    19 dkg liszt
·    egy csapott teáskanálnyi só
·    12 dkg vaj lehűtve, kis darabokban
·    5-6 evőkanál hideg víz

Hozzávalók a töltelékhez:
·    0,8 dl tejszín 
·    40 dkg friss spenót
·    3 gerezd fokhagyma
·    85 gramm krémsajt
·    fél szál póréhagyma
·    15 dkg reszelt sajt (cheddar vagy gouda)
·    5 dkg reszelt parmezán
·    3 nagy tojás
·    egy nagy marék pirított fenyőmag
·    3-4 csiperke gomba
·    1 evőkanál vaj
·    Maggi Ízvarázs ízlés szerint
·    3 e.k. tej

Keverőgépben a lisztet és a sót a vajjal keverd össze, majd a hideg vizet kanalanként add hozzá. Az így elkészült vajas, homogén tésztát fóliába tekerve tedd hűtőbe fél órára. Ezután hőálló kerámiatálban nyújtsd ki a tésztát és villával szurkáld meg.
A tölteléket is készítsd el úgy, hogy a gombát  apró darabokra vágod és megpirítod vajon majd jöhet a póré- és fokhagyma, és a nagyobb darabokra felvágott spenót is. A krémsajtot a tejszínnel és a tejjel keverd simára és add hozzá a tojásokat is, majd a sajtokat, a fenyőmagot, a Maggi Ízvarázst,  és keverd össze a megpirított finomságokkal. Ezt a tölteléket öntsd rá a tésztára és 35 perc alatt 180 fokon süsd készre. A quiche-ben az a legjobb, hogy melegen és hidegen is ugyanolyan finom, így forrón is tálalhatod a vendégeknek, de akár előre is készülhetsz vele.

3.) Júniusban már a bogyós gyümölcsök is beérnek, így olyan édes finomságokkal készülhetsz, mint a ribizlis kocka vagy a málnás kosárkák karamellel.

4.)  A vörös és fehérkáposzta is júniusban a legfrissebb, így ne hagyd ki a coleslaw salátát sem, amit önmagában is, de finom húsok, burgerek mellé is tálalhatsz.
Hozzávalók:
·    1 fej fehérkáposzta
·    3 db sárgarépa
·    1 fej vöröshagyma
·    1 pohár tejföl vagy joghurt
·    6 evőkanál majonéz
·    1 evőkanál méz
·    1 db citrom leve
·    2 evőkanál mustár
·    só és bors

A megtisztított káposztát, sárgarépát és hagymát reszeld le, vagy vágd vékony csíkokra és keverd össze egy tálban. Egy másik edényben a tejfölt, a majonézt és a mustárt keverd össze, adjhozzá sót és borsot, majd a mézet és a citromlevet is. Az öntetet öntsd a zöldségekre és hagyd néhány órára hűtőbe téve összeérni az ízeket.

5.) Ha kisütöttél egy adag pogácsát, akkor készíthetsz mellé zöldborsókrémet: ezzel a mártogatóssal máris új arcát ismerhetjük meg a hagyományos poginak is. A zöldborsó a nyár elején a legfinomabb, zsenge és friss íze nem hasonlítható máshoz.
A krémhez ezekre lesz szükséged: 
·    20 dkg friss tisztított zöldborsó
·    2 evőkanál olívaolaj
·    1-2 levél medvehagyma
·    só
·    bors
·    darált petrezselyemzöld
·    néhány levél menta

A zöldborsót párold puhára 2 kanálnyi olívaolajon, majd a többi hozzávalóval együtt pépesítsd. A krémnek a mentától lesz igazán különleges íze, a vendégeid imádni fogják! 

#Okostipp: Ha krémesebben szereted, akkor adj hozzá tejfölt vagy főzőtejszínt.

Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére