<

Gasztroajándékok karácsonyra

Sokan szeretik, ha olyan ajándékot kapnak, amit saját kezűleg készítettek nekik, no de télapós rajzzal már nem készülhetsz felnőttként. smileyMegmutatjuk, hogy mit adhatsz ajándékba, ha olyasmit tennél a fa alá, ami a kezed munkáját dicséri!

Mézes dió

Igazi téli ízvilág a mézben eltett dió, minden családtag örülni fog neki! Nagyon egyszerű elkészíteni, és kivételesen finom is. smiley Egyetlen dologra érdemes nagyon odafigyelned: a dió héja megkeseredhet, ezért ettől megszabadítva tedd el. Hogyan csináld? Egyszerűen csak tedd forró serpenyőbe – nem kell se olaj, se vaj, semmi zsiradék – és pirítsd addig, amíg a héja el nem kezd lepattogni róla. Ha levetted a sütőről, akkor egy konyharuhába csomagolva gyengéden morzsolgathatod a diót, hogy a maradék héját is ledobja. Ezután mehet a mézzel megtöltött kis üvegekbe a dióbél.

Készülj ezzel időben, legalább 2 héttel karácsony előtt csináld meg az üvegcséket, hogy a dió átvehesse a méz ízét!

#okostipp: A dió mellé kerülhetnek aszalt gyümölcsök, mogyoró és mandula szemek is a mézes csuporba. Az is szuperül mutat, ha rétegesen teszed be a különböző csemegéket az üvegbe és utána rácsurgatod a mézet.

Az üvegcséket szépen felcímkézheted, rajzolhatsz rájuk karácsonyi mintákat és névre szóló üzenetet is ajándékozhatsz melléjük. Szép, törődő, finom és még egészséges ajándék is lesz ez karácsonyra!

Harapnivaló a karácsonyfára

Az ehető karácsonyfadíszeknek több előnye is van: kedves és mutatós ajándék, és bármikor lehet falatozni a karácsonyfáról.

Szárított gyümölcsből szép füzért csinálhatsz, amivel a fát és a lakást, de még az ünnepi asztalt is díszítheted.

Akár saját kezűleg is aszalhatod a gyümölcsöket -ehhez nem árt egy aszalógép-, de be is vásárolhatsz, és almakarikák, barackok és szilvák felfűzésével készíthetsz füzéreket. Egyszerűen szúrd át őket tűvel, vagy köss át rajtuk egy mintás szalagot, így nagyon jól fognak mutatni a zöld karácsonyfán.

Mézeskalács másképp

Nem lehet kihagyni a mézeskalácsot sem a karácsonyi gasztroajándékok közül, mert e nélkül nem is teljes az ünnep! Bátran rugaszkodj el a megszokott formáktól és mintákról, és készíts vicces, színes figurákat ajándékba. Zöld dinó mikulás sapkában, bajuszos emberke lila pólóban, unikornis csillogó cukorgyöngyökkel, rénszarvas pizsamában? Miért ne? smiley

Édes és sós krémek

Szép formájú üvegcséket is megtölthetsz sós és édes krémekkel, amik elkészítése egyszerű, és elég akár az utolsó pillanatban, december 23-án nekilátnod. Készíts padlizsánkrémet és avokádókrémet, töltsd meg az üvegeket rumos csokival, vaníliakrémes almapudinggal vagy épp házi pestóval, és használd az ízesítésnél a MAGGI termékeket!

Az ajándékkísérő cetlire mindig írd rá, hogy az ajándék hűtést igényel-e, és hogy meddig tartható el.

Az elkészült finomságokat nemcsak ajándékba adhatod, hanem meg is vendégelheted belőlük karácsonykor a család minden tagját és a barátokat, így az asztal köré gyűlve együtt ünnepelhettek az év végén.

Válogatás az év terméseiből

Isteni lett a nyáron elrakott lekvárod? Mindig megdicsérik a pikáns savanyúságod? A birsalmasajtod világbajnok az idén? A zabpelyhes kekszednek már saját rajongótábora van? Készíts ezekből a finomságokból válogatott csomagokat karácsonyra, és nézd a mosolyt az arcokon! smiley

Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére