Könnyed nyári ízek

A nyár a családi kirándulások, a nagy biciklizések, a naphosszat tartó strandolások és az éjszakába nyúló grillezések időszaka. És hogy milyen könnyed finomságoknak érdemes ilyenkor a sütőrácsra kerülniük, azt most vegyük sorra!


 

Ha grillezésről van szó, akkor a fűszeres kolbászkák, pácolt húsok jutnak először eszünkbe, viszont egy-egy sütögetés során könnyebb finomságokat is készíthetünk a nyári melegben. 
#Okostipp: A kánikulában a túl fűszeres és nehéz ételektől kimelegszünk és elfáradtunk, ezért érdemes könnyebb fogásokat készítenünk. Grillezzünk friss zöldségeket és tegyünk csirkét is sülni a rácsra!

A MAGGI Roston sült csirke 2in1 alapja két elkülönített fűszeralapot tartalmaz, az egyiket a hús, a másikat pedig az isteni fűszervaj elkészítéséhez. A fűszervaj finoman megolvad a húson, így igazán szaftossá és ízletessé teszi a sült hússzeleteket. Szabadtéri és benti grillezésnél is remek választás lesz.
A hús mellé készíthetünk salátát is, kaliforniai paprikával, petrezselyemmel, burgonyával és póréhagymával. De a zöldfűszeres, grillezett csirke mellé remekül illik majd a zellersaláta és a parmezános rukkolasaláta is.

Az idény zöldségek közül a cukkinit is remekül lehet grillezni, amit főételnek és köretként is fogyaszthatunk kényelmes kerti székeinkben hátradőlve.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 közepes cukkini
  • MAGGI Ízvarázsízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj

A cukkinit vágjuk fel hosszában fél centis szeletekre, forgassuk meg olívaolajban és fűszerezzük meg a MAGGI Ízvarázzsal. Mehet is a grillre, majd ha az egyik oldala már jól megpirult, fordítsuk meg, és ekkor szórjuk meg a másik oldalát is. Melegen az igazi, de hidegen is fogyaszthatjuk, és szendvicsbe is tehetjük a másnapi kiránduláshoz.



Ha könnyű, de laktató finomságra vágyunk grillezéskor, akkor a halakról sem szabad megfeledkeznünk! A grillezett pisztráng nagyon ízletes és könnyen elkészíthető. 

Hozzávalók:

  • 800 gramm pisztráng (körülbelül 2 közepes méretű hal)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-2 szál kakukkfű és rozmaring
  • 1 dl fehérbor
  • bors és só ízlés szerint


A fokhagymát vágjuk fel apróra a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt, majd sózzuk és borsozzuk. A fehérborral és az olívaolajjal keverjük össze mindezt. Az előkészített, beirdalt pisztrángokat forgassuk meg ebben a pácban és 15 percre tegyük a hűtőbe pihenni. Ha letelt a rövid pácolási idő, mehet is a faszenes grillre a hal: forgassuk meg többször, a halak méretétől függően nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Vegyes káposztasalátával vagy otthon készített kovászos uborkával élvezzük a pisztráng ízeit!

#Okostipp: A meleg nyári napokon ne feledkezzünk meg a hűsítő italokról sem, jól fog esni egy limonádé vagy egy hideg smoothie, amíg elkészülnek a finomságok a grillen.

 

 

Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére