A konyhafőnök ajánlásával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Bár sokszor kikapcsolódás főzőcskézni ha van rá idő, de a korábbi gondolattal sokan eljátszanak főleg akkor, ha nincs időnk a tűzhely mellett sertepeltélni
  2. Cziránku István mesterszakács, konyhafőnököt arról kérdeztük, hogy valóban olyan jó dolog-e szakács feleségnek lenni, a főzés nagyrésze tényleg a profira hárul? A válasz kiábrándító volt: náluk is a feleség a házi tündér
  3. Apuka szakértelme és gyakorlata akkor kerül előtérbe, ha sokat, sokfélét és gyorsan kell főzni
  4. Ennek megrendelői István lányai, akik előszeretettel követelnek húslevest, sülteket általában csirkéből, na és az elmaradhatatlan palacsinta, amit csak kevés asszonytársam szeret sütni
  5. Ekkor azonban – meséli a mesterszakács – a konyha olyan terület ahol csupán ő az úr
  6. Nem kell hozzá sem kézilány, sem segítség, elkészül minden a hölgyek kénye-kedve szerint
  7. Ilyenkor ő kényezteti a lányokat, míg máskor apa van a figyelem középpontjában
  8. Rá is fér néha, hogy elé tegyék a vacsorát és az ebédet, hiszen a vendéglátásban nincs hétköznap és hétvége, dolgozni kell ha muszáj
  9. Ha azonban szabad végre egy vasárnap, kell a megszokott menü „alle apuci módra
  10. ”Szakácskönyv nélkülHa valaki azt gondolná, hogy egy profi szakács betéve tudja a szakácskönyvet az nagyon téved
  11. Cziránku István szerint az ételek csak akkor lesznek igazán finomak, ha van kreativitás és folyamatosan kóstolják őket, és megszületik az az ízvilág, mely közel áll a konyhafőnökhöz
  12. Tehát nagyképűség nélkül lehet azt állítani, hogy az ételek íze, zamata, megjelenése, anélkül tükrözi a mesterszakács ízlését, hogy valaha is találkoztunk volna vele
  13. Tehát ez is egy olyan szakma, melyet csak szívvel-lélekkel lehet csinálni, a saját és a vendégek megelégedésére
  14. Gondolom most sokakban felmerül, hogy is lehet az, hogy a képünkön nem egy „mackós” amolyan igazi szakács látható aki szereti a hasát? A képlet egyszerű – Cziránku István szerint – fontos a sport
  15. Gyerek kora óta szerelmese a focinak és rendszeresen rúgja a bőrt barátokkal kollégákkal, sőt a „tanagyagba” is bevette a labdarúgást: vendéglátós tanulóit is meghívja néha egy barátságos mérkőzésre
  16. Egyszerű recept:Zöldbabos csirkeHozzávalók: zöldbab, babérlevél, füstölthús ízű kocka, csirkehús, só bors, ízlés szerint fűszerekElkészítés: a füstölthús ízű kockát 2 dl vízben feloldjuk, hozzá adjuk a babérlevelet, majd egy tepsibe öntjük
  17. A zöldbabot ebbe helyezzük, majd a csirke húst – melyet előtte ízlés szerint fűszereztünk – a zöldbab ágyra helyezzük
  18. Forró sütőben lefedve pároljuk, majd pirosra sütjük
  19. Jó étvágyat kívánunk! - Pók Viktória -
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére