A nagyi keksze

Hozzávalók
  • tojás és a keksz lekenéséhez cukor
  • 1-2 kiskanál fahéj
  • 200 g vaj
  • és cukor a keksz lekenéséhez tojás
  • 200 g darált mandula, barackmag közepe, mogyoró vagy dió
  • 5 tojássárgája
  • 300 g liszt
  • 200 g darált mandula, barackmag közepe, vagy dió mogyoró
  • tojás és cukor a lekenéséhez keksz
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Keverjük össze a lisztet a vajjal és gyúrjuk addig, amíg kemény tésztát kapunk
  2. Adjuk hozzá az 5 tojássárgáját, a cukrot és a fahéjat (1-2 kiskanállal ízlés szerint)
  3. Keverjük jól össze és végül tegyük bele a darált mandulát
  4. Az így kapott lapot hagyjuk másfél-két órát állni, majd nyújtsunk egy lapot belőle és szaggassuk ki tetszés szerint
  5. A formákat tegyük tepsibe , kenjük meg tojással és szórjuk meg cukorral
  6. Süssük előmelegített sütőben 15 percet 200 fokon
  7. Amikor elkészült vegyük ki, hagyjuk kihűlni és fémdobozban tároljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére