•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Áfonyás túrótorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy 20 cm átmérőjű kerek torta formát kivajazunk és kitapétázunk sütőpapírral
  2. Ledaráljuk a kekszet, majd összekavarjuk vajjal és 50 g kókusz reszelékkel
  3. Beleöntjük a keveréket a torta formába és elegyengetjük
  4. Egy edénybe beleteszünk 4 evőkanál forralt vizet és a zselatint, majd gőzfürdőben addig kavargatjuk míg a zselatin feloldódik
  5. A maradék forralt vízet összekavarjuk a maradék kókuszreszelékkel
  6. A tejszínt felverjük és összekavarjuk a tehén túróval
  7. A kókuszos keveréket összekavarjuk a zselatinnal, cukorral és tejszínes túróval, s mindezt ráöntjük a kekszes alapra
  8. 4 órára hidegre tesszük, azután a túrótortát kivesszük a formából és egy tálcára tesszük, a tetejére pedig teszünk egy réteg áfonyát vagy szedret és megszórjuk porcukorral és/vagy kókuszreszelékkel
  9. Az áfonyás túrótorta receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére