•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér

Hozzávalók
  • 1 joghurtos pohár cukor
  • és liszt az őzgerincforma előkészítéséhez vaj
  • 3 tojás
  • 1 kifacsart, átszűrt leve citrom
  • 2 teáskanál sütőpor
  • vaj és az őzgerincforma előkészítéséhez liszt
  • 1 joghurtos pohár olaj
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 5 dkg darált mák
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat)
  3. Egy 12 cm széles, 20 cm hosszú püspökkenyér-formát kivajazunk, kilisztezünk
  4. Robotgéppel a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet hozzáadjuk, simára keverjük
  5. Ezután egy külön tálkában a lisztet, a darált mákot, az, aszalt áfonyát, és a sütőport összeforgatjuk, végül a kis kockákra vágott zölddiót is beleszórjuk
  6. A lisztes keveréket fakanállal a joghurtos masszába forgatjuk
  7. A tészta ezzel készen van
  8. 2
  9. A tésztát az előkészített püspökkenyér-formába töltjük, kb
  10. 50 perc alatt megsütjük
  11. Ha úgy látjuk, hogy a teteje túlságosan pirulna, 30 perc után alufóliát borítunk rá
  12. De az alufóliát csak lazán, könnyedén szabad rátenni a süteményre, nehogy beleragadjon
  13. 3
  14. Ha a püspökkenyér megsült, amit érdemes "tűpróbával" is ellenőrizni, kivesszük a sütőből, és rácsra téve kihűtjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére