Alföldi töltött káposzta

Hozzávalók
  • 8 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A savanyított káposztát két fej finomra vágott vörös hagymával, a kettévágott paprikákkal és a köménymaggal megfelelő nagyságú lábasba tesszük.
  2. A darált húst beletesszük egy edénybe és az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, a finomra vágott harmadik fej vöröshagymát nyersen, az összezúzott fokhagymát, az ízlés szerinti MAGGI Ízvarázs ételízesítőt és a fűszereket, valamint a megmosott rizst és a tojást is hozzáadjuk.
  3. Jól összekeverjük, megtöltjük vele a káposztaleveleket.
  4. Ráhelyezzük a lábasba készített káposztára az oldalassal és a kolbásszal együtt. Felöntjük vízzel és lassan 2 órán át főzzük.
  5. Ekkor a töltelékeket, az oldalast és a kolbászt kiszedjük, a káposztát gyenge rántással berántjuk. Visszarakjuk a töltelékeket és egy félóráig még együtt főzzük.

#okostipp Tálaláskor tejföllel kínáljuk. A legjobb a házilag savanyított káposzta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére