•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Almapuffancs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Mély tálban elhabarjuk a tojást a szódavízzel, és beleszórjuk a fűszereket
  2. Ezután a liszttel egészen simára keverjük
  3. 15 percig hagyjuk állni, addigra a liszt megduzzad
  4. Közben az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük, majd gyorsan - hogy ne barnulhasson meg - hozzákeverjük a tésztához, amelynek galuskamassza sűrűségűnek kell lennie
  5. Legalább háromujjnyi olajat forrósítunk, amelybe apránként, teáskanállal beleszaggatjuk az almás masszát
  6. Fedő alatt sütjük
  7. A kis almás puffancsok sülés közben megnőnek
  8. Ha az alsó felük pirosra sült, megfordítjuk, de most már fedő nélkül sütjük tovább őket
  9. A felesleges olajat lecsöpögtetve, meleg tálra rakjuk, és fahéjas porcukorral kínáljuk
  10. Nagyon olcsó és egyszerű desszert
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére