•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Almás batyu

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A felolvasztott leveles tészta lapokat egymásra fektetjük és kb
  2. 40 x 20 cm-esre kinyújtjuk, majd 8 db 10 x 10 cm-es négyzetre felvágjuk
  3. Az almákat meghámozzuk, megfelezzük, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk
  4. A marcipánmasszát is felkockázzuk
  5. Az alma és marcipán darabokat a négyezeteken egyenlően elosztjuk, megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és a rumos mazsolával
  6. A tetejét meghintjük a fahéjas cukorral
  7. Minden egyes négyzet szélét tojásfehérjével megkenünk, a sarkokat felhajtjuk középre és jól összenyomkodjuk a tésztát, nehogy sütés közben szétnyíljon
  8. Az így elkészített almás batyukat kivajazott sütőlapra helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére