•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Almás csiga

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tedd egy tába az olvasztott margarint, tojást és a tésztához szükséges összes hozzávalót
  2. A lisztet lassan adagold, miközben kavarod fakanállal
  3. Gyúrd a kezeiddel is, és ha kell még bele liszt, folyamatosan lisztezd be a kezeidet dagasztás közben
  4. Tedd félre a tésztát és foglalkozz az almás töltelékkel
  5. Hámozd meg és vágd kockákra az almát, majd tedd egy nagyobb serpenyőbe a cukorral, megmosott mazsolával és a 3 evőkanál vízzel
  6. Hagyd a tűzön, amíg megpuhul az alma és elpárolog a serpenyőből a víz
  7. Adj hozzá egy kiskanál fahéjat és a diót
  8. Keverd össze és hagyd kicsit hűlni
  9. Oszd a tésztát két egyenlő részre
  10. Az egyiket nyújtsd ki (nem túl vékonyra), kend rá a töltelék felét, tekerd fel és vágd körülbelül 2 centis szeletekre
  11. Járj el ugyanígy a másik adag tésztával és töltelékkel, majd helyezd az almás csigákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe
  12. Tedd a tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre (amíg megpirulnak kicsit)

#okostipp Szórd be porcukorral, sőt darált pisztáciával is díszítheted. Az almás sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére