•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Almás rizspuding karamellel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A pudinghoz hagyd puhulni a rizst vízben 1 órán keresztül, majd főzd meg tejben, és ízlés szerint édesítsd (2-3 evőkanál cukorral)
  2. Add hozzá a vanília eszenciát vagy reszelt citromhéjat, majd a 2 tojássárgáját és a kis sóval habbá vert fehérjéket
  3. Keverd óvatosan össze
  4. Reszelj le 2 nagy almát és párold margarinon, 2 evőkanál cukorral és egy teáskanál fahéjjal
  5. Karamellizálj fél csésze cukrot, és tapétázd ki vele a pudingos tálat
  6. Hagyd kicsit hűlni az edényt, hogy megkeményedjen a karamell is, majd helyezd bele a rizs felét, rá a párolt almát, majd a maradék rizst, a tetejét pedig fedd le almaszeletekkel
  7. Szórd meg vaníliacukorral és egy kis fahéjjal
  8. Bain-marie-ban süsd 20-30 percig
  9.  

#okostipp Tálalhatod meleg és hidegen is. Az almás rizspuding receptet Pica ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére