Almás-sajtos csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A húst befűszerezzük és fél óráig állni hagyjuk. Megpucoljuk az almákat és a fokhagymát is, majd cikkekre vágjuk őket.

  2. Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, de hagyjunk rá egy picit a szélén, hiszen a "tölteléktől" úgyis be fog süppedni.

  3. Ezután a következő sorrendben rétegezzük az ételt: hús-fokhagyma-sajt-alma, majd ha végigértünk az alufóliát ráhajtjuk, illetve a tetejét is befedjük vele.

  4. Előveszünk egy nagyobb tepsit, a közepére helyezzük a formát és köré rétegezzük a már előre befűszerezett burgonyát, répát, valamint a vöröshagymát.

  5. Pici olajjal meglocsoljuk, majd az egészet alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 70 percre.

#okostipp

Mikor már a hús készen van teljesen, a köretet meg lehet jobban pirítani, esetleg egy kis fehérbort aláönteni.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére