•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Almás sütemény fahéjas szósszal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A toast kenyerek héját levágjuk és enyhén megpirítjuk őket
  2. Egy kalács formát kibélelünk sütőpapírral, aztuán a kenyerekkel kitapétázzuk először a forma széleit, azután az alját
  3. Az almát megpucoljuk, kivesszük a csutkáját és apróra vágjuk
  4. Az almára ráöntjük a citromlevet és egy serpenyőben két evőkanál cukorral megpároljuk
  5. Hagyjuk kihülni, azután leszűrjük a levét és beletesszük a formába
  6. Egy tálban összekavarjuk a tojásokat, tejszínt, tejet és két evőkanál cukrot
  7. Hozzáadjuk az almát
  8. Megmossuk a mentát, néhány levelet meghagyunk a dekorációhoz, a többit apróra vágjuk és hozzákavarjuk az almához
  9. A sütőt előmelegítjük 175 fokosra
  10. A formát lefedjük egy deszkával, hogy az alma és a krém felvegye egymás ízét, és így hagyjuk egy órára, majd egy órára betesszük a sütőbe
  11. Mikor a sütemény megsült, további egy órát hagyjuk hűlni, azután betesszük hűtőbe
  12. Tálalás előtt egy tálcára tesszük, felverjük a habot és feldíszitjük vele a sütit (megtöltjük vele a réseket)
  13. Mentalevelekkel díszitjük a tetejét
  14. Fahéjas szósz: a tejet, Sherry-t, fahéjat és cukrot feltesszük tűzre
  15. Mikor kihűlt a sütemény mellé tálaljuk
  16. Az almás sütemény fahéjas szósszal receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére