•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Almás töltelékes sütemény

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük (az elején csak 400 g lisztet adjunk hozzá)
  2. Egy fakanállal jól összekavarjuk, majd kézzel összegyúrjuk és ha szükséges még adunk hozzá lisztet
  3. Lisztes kézzel 8-10 percig gyúrjuk, majd egy golyót formázunk belőle
  4. Két egyforma részre osztjuk
  5. A nyujtó deszkára sütőpapírt teszünk, belisztezzük és azon kinyújtjuk a golyó egyik felét
  6. Akkorára nyújtjuk amennyi belefér egy tepsibe
  7. A tésztalapot belehelyezzük a tepsibe sütőpapírral együtt
  8. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd a cukorral együtt egy edénybe tűzre tesszük
  9. Megkavarjuk és várjuk míg az alma levet ereszt, s addig hagyjuk a tüzön míg a lé elpárolog
  10. Mikor az alma levet ereszt, hozzáadjuk a fahéjat és összekavarjuk
  11. Az almát elegyengetjük a tepsiben és a másik tésztát kinyújtva a tetejére tesszük
  12. A süteményt 175 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre

#okostipp Miután kihült, porcukorral megszórva tálaljuk. Az almás sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére