•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Amerikai palacsinta (pancake)

Hozzávalók
  • AMERIKAI PALACSINTA 4 személyre (egészségesebb összetevők)20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)3 dl tej (gabona)1/2 kiskanál sütőpor (foszfátmentes)1 evőkanál cukor (nád, nyírfa vagy sztívia)csipet (nem finomított, te
  • AMERIKAI PALACSINTA 4 személyre (egészségesebb összetevők)20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)3 dl tej (gabona)1/2 kiskanál sütőpor (foszfátmentes)1 evőkanál (nád, nyírfa vagy sztívia)csipet só (nem finomított, termé cukor
  • AMERIKAI PALACSINTA 4 személyre (egészségesebb összetevők)20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)3 dl (gabona)1/2 kiskanál sütőpor (foszfátmentes)1 evőkanál cukor (nád, nyírfa vagy sztívia)csipet só (nem finomított, ter tej
  • AMERIKAI PALACSINTA 4 személyre (egészségesebb összetevők)20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)1 db (bio, vagy szabadtartású)3 dl tej (gabona)1/2 kiskanál sütőpor (foszfátmentes)1 evőkanál cukor (nád, nyírfa vagy sztívia)csipet só (nem finomított, termé tojás
  • AMERIKAI PALACSINTA 4 személyre (egészségesebb összetevők)20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)3 dl tej (gabona)1/2 kiskanál (foszfátmentes)1 evőkanál cukor (nád, nyírfa vagy sztívia)csipet só (nem finomított, termész sütőpor
  • AMERIKAI 4 személyre (egészségesebb összetevők)20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)3 dl tej (gabona)1/2 kiskanál sütőpor (foszfátmentes)1 evőkanál cukor (nád, nyírfa vagy sztívia)csipet só (nem finomított, természete palacsinta
  • AMERIKAI PALACSINTA 4 személyre (egészségesebb összetevők)20 dkg (teljes kiőrlésű tönköly)1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)3 dl tej (gabona)1/2 kiskanál sütőpor (foszfátmentes)1 evőkanál cukor (nád, nyírfa vagy sztívia)csipet só (nem finomított, termé liszt
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. a tojást szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük2
  3. a sárgáját a cukorral és a tejjel habosra keverjük3
  4. a lisztet a sütőporral, majd a tejes keverékkel csomómentesre kikeverjük4
  5. palacsintasütőt, vagy serpenyőt felmelegítjük, pár csepp olajjal kikenjük és 8-10 cm átmérőjű korongokat sütünkPraktikák:- ha van rá idő, sütés előtt pár órára pihentetni lehet az összekevert tésztát (így a liszt jól meg tudja szívni magát)- a sütőpor mennyiségét -ezzel a palacsinta vastagságát- 2,5 kiskanálnyi mennyiségig növelhetjük (nálunk nem kedvelt a sütőpor íze, ezért szoktam minimális mennyiséget használni, így azonban vékonykák a palacsinták)- tálalható lekvárral, friss gyümölccsel, juhar sziruppal, vagy akár sós feltétekkel is (egyik amerikai reggelink alkalmával az alábbi "szendvicset" készítette magának a mellettünk lévő asztalnál ülő "helyi": pancake bőségesen megöntözve juharsziruppal, sonka, feltét zárásként ropogósra sült szalonna, mellé köretnek néhány szem mosolygós áfonya - na ezt így még nem mertem kipróbálni
  6. )   Az amerikai palacsinta receptet Receptműves küldte
  7. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére