•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Amerikai palacsinta szőlősziruppal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A szőlőszemeket megmossuk és mandulalikőrbe beáztatjuk
  2. (Ha valakit zavarnak a szőlőmagok, kiszedheti, szerintem elég macerás, és az elfogyasztásnál amúgy nem is zavarnak a magok
  3. ) A tojást a cukorral, a vajjal, a vaníliával, a mandulalikőrrel habosra keverjük (felverjük), majd hozzászitálunk a sütőporos lisztből
  4. Tejjel fellazítjuk, majd újra szitálunk hozzá lisztet és így tovább, fokozatosan csomómentesre keverjük
  5. Félretesszük pihenni
  6. A beáztatott szőlőszemeket serpenyőbe öntjük, és elkezdjük forralni
  7. Kevés vizet önthetünk hozzá, mert gyorsan elforrja majd a folyadékot
  8. Ha a szőlő puhulni kezd adunk hozzá 2 evk
  9. mézet és 1 evk
  10. cukrot (vagy vaníliás cukrot)
  11. A méz szirpposodni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, amivel fellazítjuk és a vaniliával meghintjük
  12. Összedolgozzuk
  13. Inkább szirup állagút készítsünk, mint krémeset

#okostipp A palacsintákat kisütjük, majd tálaláskor tányéronként 2 - 2 darabot a szőlősziruppal leöntünk..

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére