•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Ananászos kókuszkrémes torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől
  2. A tojássárgákat 2 evőkanál forró vízzel felverjük
  3. Hozzáadunk 70 g cukrot, a vanília cukrot, majd a rum aromát
  4. A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét és beleszórjuk a keményítővel és sütőporral összekevert lisztet
  5. Mindezt jól összekavarjuk
  6. A sütőt előmelegítjük 175 fokra
  7. Egy 26 cm átmérőjű torta formát kitapétázunk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket, elegyengetjük, majd betesszük a sütőbe 25-30 percre
  8. Mikor megsült hagyjuk kihűlni
  9. A töltelékhez megpuhítjuk a zselatint
  10. Leszűrjük az ananász levét és félretesszük
  11. 200 ml ananászlevet összekavarunk 150 ml kókusz likörrel
  12. Feloldjuk a zselatint és fokozatosan hozzákavarjuk az ananászléhez és likörhöz, majd hidegre tesszük
  13. A maradék likörrel megöntözzük a kettőbe vágott tésztalapot
  14. Felverjük a tejszínt és hozzáadagoljuk az ananászos léhez
  15. Ezt a krémet 15 percre hűtőbe tesszük
  16. A lap felső részét egy gömb aljú edénybe helyezzük és rátesszük a krém kétharmadát
  17. Erre teszünk egy sor ananászt, megkenjük krémmel, majd rátesszük a másik lapot
  18. 4 órára betesszük hűtőbe
  19. Mikor kivesszük, a tortát fejjel lefele egy tányérba helyezzük, felszeleteljük a kókuszt, a tejszínt felverjük cukorral és bevonjuk vele a tortát
  20. A tetejét és oldalát ananásszal, kókusz szeletekkel és meggyel díszitjük
  21. Porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk
  22. Az ananászos kókuszkrémes torta receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére