•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Ananászos-kókuszos piskótatekercs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral
  3. A tojássárgákat felverjük 4 evőkanál hideg vízzel, kristálycukorral és vanília cukorral
  4. Felverjük a tojásfehérjét és annak 1/3-át hozzákavarjuk a tojássárgához
  5. Ehhez még hozzákavarjuk a keményítővel és a kókuszreszelék felével összekavart lisztet
  6. Hozzáadjuk a maradék fehérjét és jól összekavarjuk
  7. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a keveréket, elegyengetjük, majd 10 percre betesszük a sütőbe
  8. Egy konyharuhát beszórunk kókusz reszelékkel és ráhelyezzük a piskótát
  9. Krém: leszűrjük az ananászt és feldaraboljuk
  10. A tejszínhabhoz hozzáadjuk a keményítőt
  11. Egy keveset félreteszünk belőle a díszitéshez
  12. A maradék tejszínhabhoz hozzákavarunk 50 g kókuszreszeléket és a kockára vágott ananászt
  13. A piskótalapot megkenjük ezzel a krémmel, feltekerjük és hidegre tesszük 60 percre
  14. Megszórjuk a maradék kókusz reszelékkel, tejszínhabbal bevonjuk (vagy csak itt-ott nyomunk rá egy egy keveset)
  15. Ananász darabkákkal és cseresznyével díszitjük
  16. Az ananászos-kókuszos piskótatekercs receptet Amalia_aa ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére