•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Ananászos kupola torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tedd egy tálba a tojásfehérjéket és verd fel mixerrel
  2. Add a habhoz a cukorral elkevert tojássárgákat és a sütőporral összekevert lisztet, majd keverd újra össze
  3. Öntsd a keveréket egy kikent és kitapétázott formába, majd tedd a 175 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre
  4. Egy késsel vágj ki óvatosan a piskóta belsejéből egy kört (ne vágj az aljáig), majd távolítsd el
  5. A kivett lapot morzsold jól össze egy tányéron
  6. Öntsd egy tálba a folyékony tejszínt, rá a vaníliacukrot, keményítőt és porcukrot
  7. Keverd jól össze mixerrel
  8. Töltsd meg a tortalap alját félbevágott ananászkarikákkal
  9. Keverj a tejszínhabhoz jól kifacsart ananászdarabkákat, majd öntsd a tortára és formázz kupolát
  10. A lap szélét bekenheted mogyoróvajjal
  11. Szórd be az összemorzsolt piskótával a torta tetejét

#okostipp Díszítheted olvasztott étcsokoládéval és ananásszal. Tedd néhány órára a hűtőbe mielőtt felvágod. Az ananászos kupola torta receptet Pocahontas ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére