•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Andalúz fokhagymaleves (ajo blanco, fehér gazpacho)

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A mandulát fövő vízbe tesszük két percre, majd kivesszük és megtisztítjuk a héjától
  2. A kenyeret néhány percig hideg vízben áztatjuk
  3. A kinyomkodott áztatott kenyeret, a megtisztított fokhagymagerezdeket, a megtisztított mandulát,az olivaolajat,a sót és az ecetet egy edényben mixerrel jól összedarabolunk és kikeverjük
  4. Ha nem mixerrel aprítjuk össze a hozzávalókat, akkor a fokhagymát és a mandulát tegyük egy famozsárba és dörzsöljük szét alaposan, keverjük hozzá lassan az olajat, a kenyeret, a sót és az ecetet
  5. Az így elkészített krém majonéz sűrűségű lesz
  6. Ezután lassan hozzáöntjük a hideg vizet, amíg krémleves állagú lesz, majd tálalásig hűtőbe tesszük

#okostipp Apróra vágott petrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Feltétlenül adjunk hozzá héjazott, kimagvalt szőlőszemeket, mazsolát, esetleg sárgadinnyekockákat, vagy zöldalma darabkákat.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére