•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Arab aprósütemény

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tojásokat összekeverjük egy kanál vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát és jól felverjük
  2. Miközben mixereljük hozzáadjuk az olajat is
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is
  4. A tészta ne legyen se túl híg, se túl kemény, lehessen megformázni
  5. Olajos kézzel 3 cm átmérőjű gömböcskéket formázunk, és rárakjuk a sütőpapírra, helyet hagyva köztük, mivel sütés közben megnőnek
  6. Innen is lehet látni, hogy lágy a tészta, mivel gömböcskéket formázunk, de kis idő múlva lelapulnak
  7. 170-180 fokra előmelegített sütőben az első tepsit 6 percig, a másodikat 5 percig sütjük
  8. Nem lesznek pirultak, csak kicsit sápadt színűek és repedezettek
  9. Három perc elteltével ki lehet szedni a tepsiből, és hagyjuk kihűlni
  10. A baracklekvárt kicsit felmelegítjük, és esetleg turmixoljuk, hogy szétmenjenek a lehetséges gyümölcsdarabok
  11. A hideg sütiket először a lekvárba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk
  12. Így készek, hogy egy kicsit állni hagyjuk őket
  13. Pár óra múlva tálalhatjuk (5–8 óra), mikor a lekvártól megpuhulnak és pelyhessé válnak
  14.   Az arab aprósütemény receptjét seima ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére