•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Arlecchino sütemény

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Nehezen elkészíthető
Elkészítés
  1. Keverd össze a lisztet sütőporral és rostáld át
  2. Tedd bele a kockára vágott vajat és gyúrd össze
  3. Készíts mélyedést a lisztbe, tedd bele a cukrot, a tojás sárgáját és a tejfölt, majd keverd össze
  4. A kapott masszát hagyd 30 percet hűvös helyen pihenni
  5. Ezután oszd 4 egyenlő részre és nyújts lapokat belőle
  6. Süsd meg őket külön-külön, lisztezett tepsiben
  7. Megfelelő lángon kb
  8. 10-15 percig sül egy lap
  9. Amíg a lapok elkészülnek, a tojásfehérjét verd fel habnak
  10. Add hozzá a cukrot, a lekvárt, illetve a citromhéjat és verd tovább, amíg kemény hab nem lesz
  11. Helyezd a lapokat egymás tetejére és töltsd meg őket ezzel a töltelékkel
  12. Az utolsó lapot szórd meg vaníliás cukorral vagy kend be felmelegített és vajjal kikevert csokoládékrémmel
  13. Amikor megkeménykedett a máz, vágj négyzetalakú szeleteket belőle
  14. A sütemény 4-5 napig eláll
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére