•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Aszalt gyümölcsökkel töltött, párolt sertéskaraj

Hozzávalók
Okos tipp sütéshez, főzéshez
Csirkehús

A csirkehús a "fehérhúsok" csoportjába tarozik, nem tartalmaz sok kötőszövetet, ezért gyorsan lehet belőle omlós, puhára sült-, főtt-, vagy párolt főételeket készíteni. A csirkehús jó B-vitamin forrásnak tekinthető, de a koleszterintartalma nem elhanyagolható. A csirke húsból készített ételek könnyen emészthetőek és igen jó a szervezetben való hasznosulásuk (biológiai értékük kb. 84 %). A nyers csirke bőrének az eltávolításával jelentősen csökkenthető a késztermék zsiradék és koleszterintartalma, ugyanis 100g csirkebőrben 24 g zsír és 128 mg koleszterin található.

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A megmosott húst hosszú pengéjű, éles késsel ügyesen felszúrjuk. A vörösbor felét a szegfűszeggel és az őrölt fahéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket. Lassú tűzön rövid ideig főzzük, végül kihűtjük.
  2. A lecsepegtetett gyümölcsöket a felszúrt húsba szorosan beletömjük, a két végét hústűvel lezárjuk. Bedörzsöljük kevés sóval, őrölt köménnyel és tepsibe fektetjük. Előmelegített olajon mindegyik oldalát megpirítjuk, majd sütőbe tesszük és mérsékelt hőfokon megsütjük.
  3. Mikor félig megpuhult, ráöntjük a maradék vörösborral és vízzel csomómentesen elkevert MAGGI Tésztás fortélyok Milánói makaróni alappal és együtt készre pároljuk. Rövid ideig pihentetjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  4. Körbe rakjuk a maradék gyümölccsel, ráöntjük a pároló levet és petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Okos tipp sütéshez, főzéshez
Csirkehús

A csirkehús a "fehérhúsok" csoportjába tarozik, nem tartalmaz sok kötőszövetet, ezért gyorsan lehet belőle omlós, puhára sült-, főtt-, vagy párolt főételeket készíteni. A csirkehús jó B-vitamin forrásnak tekinthető, de a koleszterintartalma nem elhanyagolható. A csirke húsból készített ételek könnyen emészthetőek és igen jó a szervezetben való hasznosulásuk (biológiai értékük kb. 84 %). A nyers csirke bőrének az eltávolításával jelentősen csökkenthető a késztermék zsiradék és koleszterintartalma, ugyanis 100g csirkebőrben 24 g zsír és 128 mg koleszterin található.

Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére