•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Aszalt gyümölcsös fonat

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Nehezen elkészíthető
Elkészítés
  1. Készíts kovászt élesztőből, 1 teáskanál cukorból és egy teáskanál lisztből, amire öntsd rá a langyos tejet
  2. Hagyd erjedni 10-15 percig
  3. Tedd a többi hozzávalót egy tálba (az olvasztott vaj nélkül), öntsd rá a kovászt és gyúrj tésztát, majd add hozzá az olvasztott, kihűlt vajat és kezd el dagasztani
  4. Nem kell sokáig dagasztani, csak amíg összeállnak a hozzávalók
  5. Tedd kelni egy meleg helyre, kb
  6. 1 órára
  7. Oszd a tésztát 2 részre és nyújts belőlük téglalapot
  8. Kend meg mindkettőt 2-2 kanál lekvárral, majd szórd meg szárított gyümöcsökkel
  9. Tekerd fel őket egy sütőpapíron, majd vágd el középen a tekercseket, egészen a középpontig, egy éles késsel
  10. Fond össze és tedd a kapott fonatot tepsibe, a sütőpapírral együtt, hogy megmaradjon az alakja
  11. Hagyd nőni 1 órán keresztül az 50 fokosra melegített sütőben, így a tészta nem lesz huzatos helyen
  12. Süsd 18 percig, 175 fokon
  13.   A receptet seima javasolta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére