•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Aszalt gyümölcsös müzli szelet házilag

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Készítsünk elő egy lapos sütőformát, amelyben elfér majd a vékonyan kiterített müzliszeletünk
  2. Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra
  3. Vágjuk nagyon nagyon apróra az aszalt gyümölcsöket és keverjük össze a zabpehellyel
  4. A zabpehely harmadát megőrölhetjük, hogy jobban összeálljon a müzlink
  5. A vajat olvasszuk fel serpenyőben, és adjuk hozzá a mézet
  6. Keverjük jól el, és adjuk hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket
  7. Várjuk meg míg majdnem egészen kihűl
  8. Ekkor hozzáüthetjük az egész tojás, amit előzőleg felvertünk
  9. Helyezzük az egészet a tepsibe, és egyengessük el, hogy mindenhol egyforma vastagágú legyen
  10. 20-25 perc alatt aranybarnára sül
  11. Ha kész, hagyjuk a tepsiben, amíg kihűl, és csak aztán vágjuk szeletekre
  12. Tízóraira és uzsonnára is kitűnő
  13.   Tipp: Vigyázat, mivel nincs benne tartósítószer maximum egy hétig tárolható légmentesen lezárható dobozban a hűtőszekrényben
Szólj hozzá!
 
  • 50 perc
  • Normál elkészítés
 
  • 0 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 30 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat