•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Az én tepertős pogácsám

Hozzávalók
  • 12 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojássárgákat, valamint a darált tepertőt, majd összemorzsoljuk.
  2. Közben meglangyosítjuk a tejet és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, akkor belekeverjük a lisztes tepertős egyvelegbe és lágy tésztává dagasztjuk.
  3. Kb. 1 órát meleg helyen kelni hagyjuk.
  4. Ha megkelt, kinyújtjuk, összehajtjuk, kb. 10-15 percig ismét kelesztjük és ezt megismételjük még kétszer.
  5. Ezután kinyújtjuk, késsel enyhén berácsozzuk és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk, majd tepsibe téve megkenjük a felvert tojássárgával.
  6. Előmelegített sütőben, kb.:15-20 perc alatt 180 fokon pirosra sütjük.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére