Rakott tészta bolognai szósszal

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Sokkal finomabb lesz bármilyen tészta, ha a fűszeres, aromás szószt nem egyszerűen ráöntjük, hanem hagyjuk, hogy sütés közben magába szívja, így puhuljon meg. Így készül ez a kerek formában kifejezetten látványos, de nagyon egyszerű rakott tészta: pár perc előfőzés után már mehet is a sütőbe, ahol egybesül a húsos szósszal, tökéletesen megpuhul, de mégsem ázik el. 

A receptet köszönjük Piszkének.
 
Elkészítés
  1. A húst 2 ek. olajon forró serpenyőben kevergetve hirtelen pirítsuk át.

  2. A tésztát bő, sós, lobogó vízbe öntsük, fedjük le és az újraforrástól számítva csak 3 percig főzzük, majd szűrjük le.

  3. Öntsük magasabb falú, sütőpapírral bélelt fém tepsibe vagy kerek formába, öntsük hozzá a szószt és a húst, keverjük el, és tegyük 20 percre 200 fokra előmelegített sütőbe.

#okostipp

Adhatunk mellé bőven reszelt sajtot, de anélkül is nagyon finom.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére