•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bácskai gombócleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A húst megmossuk, ledaráljuk
  2. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, a húst hozzáadjuk, majd annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy könnyen dolgozhassunk vele
  3. Kb
  4. 1,5 liter vizet az ételízesítővel felforralunk
  5. A krumplis-húsos masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, az ételízesítős vízben kb
  6. 10-15 percig főzzük
  7. Ha kész, szűrőlapáttal kiszedjük
  8. A főzőlevet a borssal meg a babérlevéllel fűszerezve 2-3 percig forraljuk
  9. A tejfölt 1 púpozott evőkanál liszttel simára keverjük, egy kevés levest a forró léből belemerünk, simára keverjük, majd a levesalaphoz öntjük
  10. 2-3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik
  11. Végül egy másik lábosba átszűrjük, a gombócokat belerakjuk, átforrósítjuk, pár csepp tárkonyos ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, s ha kell sózzuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére