•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bakláva

Hozzávalók
  • 315g vaj3 g (ízlés szerint több)330 ml víz280 g cukor1 csomag vaníliás cukor165 ml méznéhány kanál rózsaolaj fahéj
  • 600g darált dióbél
  • 1 csomag réteslap
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra
  2. Olvaszd fel a vajat és kend ki vele a tepsit
  3. Keverd össze a diót a két kanál cukorral és a fahéjjal
  4. Vegyél két lapot és helyezd óvatosan a tepsibe, mert nagyon könnyen törik
  5. Kend meg őket vajjal
  6. Tedd ugyanazt a fél csomag réteslappal
  7. Ezután tedd rá a diós tölteléket és kend el, hogy mindenhova jusson
  8. Ezt követően a előzőhöz hasonlóan vajazd meg a maradék lapot is, ezután pedig egy nagyon éles késsel szeleteld fel rombusz vagy téglalap alakúra a tésztát, végül öntsd rá a maradék vajat
  9. Előmelegített sütőben süsd 40-50 percet, amíg szépen megpirosodik a teteje
  10. Ezalatt a vizet, a cukrot, a mézet és a rózsaolajat főzd 20 percet, majd hagyd a szirupot kihűlni
  11. Vedd ki a baklávát a sütőből és öntsd rá szirupot

#okostipp Tálald hidegen. A receptet sarah_nc ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére