•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bakonyi sertésborda

Hozzávalók
Okos tipp sütéshez, főzéshez
Húsok sózása, fűszerezése

A húsok fűszerezését már a hőkezelés (sütés, főzés) alatt is elkezdhetjük. A húsok esetében például többnyire ilyenkor keríthetünk sort a sózásra, melyről úgy tartják, elsősorban egyéni ízlés kérdése. És ez az ízlés a sült húsok esetében bizony a szakácsé. Mégis vannak kivételek: ezek pedig a májból készült ételek, melyeket mindig utólag, már az asztalnál kell sózni. Végezetül pedig természetesen a már kész ételt is fűszerezhetjük, legyen szó bármilyen húsról.

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük.
  2. A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és tovább pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel felengedjük és beletesszük a MAGGI Pörkölt szaft ízesítő kockákat.
  3. Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat és hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön, lefedve pároljuk. Rövid idő múlva belerakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát.
  4. Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk, tejszínnel dúsítjuk. Köretnek galuskát kínálunk hozzá.

#okostipp Szárnyashúsból is elkészíthető.

Szólj hozzá!
Okos tipp sütéshez, főzéshez
Húsok sózása, fűszerezése

A húsok fűszerezését már a hőkezelés (sütés, főzés) alatt is elkezdhetjük. A húsok esetében például többnyire ilyenkor keríthetünk sort a sózásra, melyről úgy tartják, elsősorban egyéni ízlés kérdése. És ez az ízlés a sült húsok esetében bizony a szakácsé. Mégis vannak kivételek: ezek pedig a májból készült ételek, melyeket mindig utólag, már az asztalnál kell sózni. Végezetül pedig természetesen a már kész ételt is fűszerezhetjük, legyen szó bármilyen húsról.

Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére