•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Balatoni kakaós kalács

Hozzávalók
  • 24 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk, megdagasztjuk a masszát. Ha már kellően hólyagos, 6 cipót formázunk belőle és meleg helyen pihentetjük. Kb. 1 óra kelesztés után minden egyes cipót újra átgyúrunk, kinyújtunk lisztezett deszkán tepsi nagyságúra. Megkenjük a kakaós töltelékkel mindegyiket és felcsavarjuk őket.
  2. Ezeket a copfokat hármasával összefonjuk, hogy szép kalácsokat kapjunk, majd a tetejüket tojássárgájával, vagy tejjel lekenjük.
  3. Zsírral kikent tepsibe rakjuk a két kalácsot és kb. fél óra pihentetés után 40 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük őket közepes hőfokon.

#okostipp A vaj lehet kevesebb is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére