Bambuszrügy csípős húsmártással

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A friss bambuszhajtásnak le kell hámozni a külső kérgét, és negyven percig főzni egy-két csöves chili-paprikával, ami segít elvenni a kesernyés ízét
  2. A konzerv bambuszrügyet azonnal használhatjuk
  3. Vágjuk 3-4 cm-es ék alakú darabokra, aztán forrósítsuk meg az olajat egy serpenyőben, és szórjuk bele
  4. Két és fél percig pirítsuk, majd vegyük ki
  5. Olvasszunk zsírt a serpenyőben, és adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát és a zöldhagymát
  6. Pirítsuk 4 percig
  7. Adjuk hozzá a szójaszószt, a hojszin-szószt, a chili-szószt, a cukrot és a paradicsompürét
  8. Jól keverjük el, majd öntsük hozzá a fehér bort
  9. Tegyük vissza a bambuszrügyet, keverjük össze, majd fedjük le, és gyenge tűzön pároljuk 7-8 percig
  10. Keverjük bele a szezámolajat, és forrón tálaljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére