Bamse burgonya

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Főzd meg a burgonyát sós vízben és amikor kihűlt, szeleteld karikákra
  2. Vágd a sajtot nagyon vékony szeletekre a zöldséghámozóval
  3.   A sonkát is vágd vékony szeletekre (mint a szeletelőgéppel)
  4. Készíts öntetet a tejfölből, sóból, borsból és az apróra vágott kaporból
  5. Kenj ki vajjal egy hőálló edényt és helyezd bele a burgonyaszeleteket
  6. Öntsd rá az öntet több mint felét, add hozzá a felszeletelt sajt felét, hogy befedje az egész felületet
  7. Ugyanígy helyezd el a sonkát is és tedd rá a megmaradt sajtot
  8. Helyezd az edényt az előmelegített sütőbe és hagyd közepes hőfokon, amíg képződik a tetején egy félig ropogós, aranysárga kéreg
  9. Vedd ki a sütőből és azonnal szeleteld egy éles késsel

#okostipp Tálald melegen, a megmaradt öntettel a tetején. Tálalhatod meleg előételként vagy köretként egy könnyű főétel mellé.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére