•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Banános csokitorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A csokitortához előmelegítjük a sütőt 180 fokra
  2. A banánt és a csokit darabokra vágjuk
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra
  4. Egy tortaformát kivajazunk és kibéleljük sütőpapírral
  5. A vajat kikavarjuk cukorral
  6. A tojásfehérjét külön felverjük, a tojássárgákat pedig hozzákavarjuk a vajas keverékhez
  7. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, végül hozzákavarjuk a habosra vert fehérjét
  8. A legvégén hozzáadjuk a tejet
  9. a banánt és a csokit hozzákavarjuk a keverékhez
  10. Két egyforma részre osztjuk a keveréket és két torta lapot sütünk belőle
  11. Egyenként beleöntjük a torta formába és mindkettőt külön 30 percre betesszük a sütőbe
  12. Krém: a vajat kicsi tüzön megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, azután hozzákavarjuk a cukrot és kakaó port
  13. Addig kavarjuk, míg fényes és krémes állaga lesz
  14. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni
  15. Mixerrel kikavarjuk, hogy megvastagodjon
  16. A tortalapokat kettőbe vágjuk (így négy torta lapunk lesz)
  17. A krém felével megkenjük a tortalapokat és egymásra helyezzük őket
  18. A másik felével bevonjuk a tortát
  19. A torta tetejét csokiba mártot eperrel díszitjük
  20. A banános csokitorta receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére