Banános, pudingos piskóta csokival

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Kettéválasztjuk a 4 db tojást fehérjére és sárgájára. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgát folyamatos verés közben, közben bekapcsoljuk a sütőt, közepes hőfokra.
  2. Hozzáadjuk kanalanként a 4 kanál kristálykanál és a vaníliás cukrot.
  3. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és azt is hozzáadjuk, folyamatosan apránként, közben folyamatosan keverjük. A végén beleöntjük a sütőformába és 15 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  4. Amíg sül, feltesszük a tej háromnegyedét forrni, közben a pudingport összekeverjük a többi tejjel, a tejszínnel, a kristálycukorral és hozzákeverjük a forrásban levő tejhez, végül sűrű pudingot készítünk belőle.
  5. Amíg hűl a puding, egyszer, kétszer megkeverjük és közben felszeleteljük a két banánt.
  6. A piskótát kivesszük a sütőből, kiborítjuk és megvárjuk amíg kihűl.
  7. Rátesszük a banánt, erre ráöntjük a pudingot és a tetejére díszítésnek az étcsokoládét.

#okostipp Amikor teljesen kihűlt, tegyük hűtőbe és kb. fél óra után lehet letakarni, hogy ne legyen a teteje nedves.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére