•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Barackos joghurt torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 3 db tojást kettéválasztunk
  2. A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral
  3. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet
  4. Az így kapott piskótatésztát sütőpapírral fedett tepsire kikenjük akkorára, amekkora a tortakarika
  5. 10-15 percig sütjük közepes sütőben kb
  6. 180 fokon
  7. Ha kihűlt, a papírról levéve a tortaformába tesszük
  8. Krém készítése: 3 doboz natúr joghurtot elkeverünk 25 dkg porcukorral és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével
  9. Ezután 1 dl vizet 2 dkg zselatinnal felforralunk, langyosra visszahűtve belekeverjük a krémbe, majd óvatos mozdulatokkal a tejszínhabot
  10. A krémmel megtöltjük a tortaformát, és hűtőbe tesszük kb
  11. 3 órára
  12. Miután a krém megszilárdult, a torta felületét a maradék szeletekre vágott barackbefőttel díszítjük
  13. Ezután 2 dl befőttléből 1 dkg zselatinnal és 6 dkg cukorral zselét főzünk
  14. Langyosra visszahűtve egyenletesen bevonjuk a gyümölcsszeleteket ecset segítségével
  15. Ha a zselé megszilárdult, a tortát a formából kivágjuk, oldalát tejszínhabbal vékonyan körbekenjük, és szeletelt pirított mandulával panírozzuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére