•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Barbecue csirkeszárnyak grillezett zöldségekkel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Ezt a barbecue szószt egy, a városunkban állomásozó, amerikai katona barátunktól lestem el, bár kicsit változtattam rajta
  2. A kerti sütögetések alkalmával mindig nagy sikere van
  3. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra
  4. Közben a zöldségeket előkészítjük
  5. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét
  6. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá
  7. A szósz elkészítéséhez: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk
  8. A közben kihűlt csirkeszárnyakat egy tálban a szósszal összekeverjük
  9. Előmelegített sütőben 200C°-on, rácson (alá tegyünk tepsit, amelyben ujjnyi víz van) 15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük (karamelizálódni fog)
  10. A zöldségkeket grillserpenyőben megsütjük
  11. Mindent frissen elkészítve tálalunk
  12.   A grillezett csirkeszárnyak receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére