•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bazsalikomos csirkemell rókagomba mártással

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A Bakony közelsége csodálatos lehetőséget nyújt a gombászásra
  2. Szilárd barátom, aki az erdő szívében is él, küldött nekem frissen szedett rókagombát
  3. Számomra az illata a sárgabarackhoz hasonlít, míg az íze inkább borsos és fűszeres
  4. Ezért felhasználását tekintve, nem akartam elnyomni ezt a karakterességet
  5. A csirkemelleket besózzuk, bazsalikommal bedörzsöljük
  6. A rókagombát megtisztítjuk, szárazra töröljük
  7. Kevés vajon lepirítjuk kicsit a gombát, majd hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk
  8. Felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, kevés sót, borsot és chilit
  9. Összefőzzük
  10. Közben grillserpenyőn a melleket kisütjük, és elkészítjük a kívánt salátát
  11. A húsokat megöntözzük a mártással és tálalhatjuk is
  12. Megjegyzés: Ezek a gombák apróbbak voltak, de ha nagyobbakat kapunk sem kell feldarabolni, egészben jobban kiélvezhető az íze
  13.   A receptet az Illatok a konyhából blog szerzője ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére