Bazsalikomos-fokhagymás paradicsomszószban sült csirkecomb

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Bár sokan a csirkemellet részesítik előnyben, ha gyors sült húst kell készíteni, kis előkészítéssel a szaftos csirkecombok is hamar átsülnek. Ráadásul ebben a receptben pár perc után a húst a szósszal együtt a sütőbe toljuk, így bőven van időnk a köret vagy a saláta elkészítésére is, megis van komplett vacsora 30 perc alatt.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A csirkecombokat alulról – a nem bőrös felük felől – hosszában a csontig behasítjuk, kissé megklopfoljuk, hogy könnyebben átsüljenek.

  2. A forró olajon először a bőrös felüket, majd a másik oldalukat is megpirítjuk, oldalanként 2-3 perc alatt.

  3. A serpenyőbe öntjük a fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszószt, átmelegítjük a combokkal, hozzáöntünk 1 dl vizet is, majd fedővel vagy alufóliával szorosan lefedve, 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

#okostipp

Lehet, a rizs tűnik a legegyszerűbb köretnek, de egy friss, ropogós héjú bagettel és egy pohár borral is tökéletes fogás, ráadásul ideális a sűrű szósz a tunkoláshoz. smiley

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére