•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bélszínszeletek Rossini módra

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk
  2. A libamájat tíz egyenlő szeletre vágjuk, tenyerünkkel kissé meglapítjuk, megsózzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk
  3. Tíz darab gombának levágjuk a szárát, a fejét megmossuk, majd megszárítva sózzuk és lisztezzük
  4. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk
  5. Utána megsütjük a libamájat és a gombafejeket, majd ezeket egy kis lábasba téve, s kevés madeira-mártással leöntve melegen tartjuk
  6. A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük
  7. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból
  8. ) Következőképpen tálaljuk: a tál oldalára bőven teszünk szalmaburgonyát, hosszában egymás mellé rakjuk a zsemleszeleteket, erre tesszük rá a félig sült hússzeleteket, utána ráhelyezzük a libamáj-szeletkéket, majd legfelülre a gombafejeket
  9. Végül leöntjük kevés madeira-mártással és külön csészében is adunk mellé a mártásból
  10. A gombafejek tetejére egy-egy vékony szeletke szarvasgombát is tehetünk
  11. Különleges és finom egytálétel
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére