•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bélszínszeletek Viktor Hugo módra

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk
  2. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk
  3. A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük
  4. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból
  5. ) Tálalásnál a tál közepére helyezzük a zsemleszeleteket, rátesszük a bélszínszeleteket és azokat bevonjuk (berácsozzuk) sűrű béarni mártással, majd arra tesszük a kigöngyölt ajókagyűrűket
  6. Köretnek a tál két oldalára hasábburgonyát adunk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére