•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Birsalma torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tészta: A sütőt előmelegítjük 175 fokra
  2. Felverjük a cukrot és a vajat
  3. A diót ledaráljuk
  4. A vajhoz hozzáadjuk sorban a tojásokat
  5. A lisztet összekavarjuk a darált dióval és a sütőporral
  6. Hozzákavarjuk a tojásos keverékhez a tejjel együtt
  7. Egy kerek formát kitapétázunk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket és 35-45 percre betesszük a sütőbe
  8. Birsalma töltelék: A birsalmát megpucoljuk és feldaraboljuk
  9. Almalével, cukorral és vanília cukorral 8-10 percig pároljuk, hozzáadjuk a puding port, majd a zselatint
  10. A torta lap tetejére ráöntjük az almás keveréket és 2 órára hidegre tesszük
  11. Krém és díszítés: A pudingport kikavarjuk almalével, majd hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat és a bort
  12. Ezt feltesszük a tűzre, majd ebben feloldjuk a zselatint, jól összekavarjuk, azután hagyjuk kihűlni
  13. 300 ml tejszinhabot hozzákavarunk a pudingos krémhez, s ezt elkenjük a torta tetején
  14. 3 órára betesszük hűtőbe
  15. Felverünk 200 ml tejszínt, bevonjuk vele a tortát és a tetejét megszórjuk mogyoróval
  16. A birsalma torta receptet Sava Laura ajnálotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére