•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Birsalmasajt recept

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk
  2. Lassan főzzük tovább, először cukor nélkül, majd ha már sűrűsödik, hozzátesszük a cukrot
  3. (1 kg főtt gyümölcsmasszához 80 dkg cukrot számítunk
  4. ) Az újraforrástól számítva még további 20-30 percig főzzük
  5. (Ekkor tehetünk bele darált diót, mazsolát vagy mogyorót is) Végül hideg vízzel kiöblített (még nedves) formákba töltjük, és szellős helyre tesszük
  6. 1-2 hét elteltével a massza megszilárdult, ekkor kiborítjuk egy tálcára
  7. (Nagyon sokáig eláll!)
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére