•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Blanquette de veau (Francia borjú ragu)

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Vágd fel a húst nagyobb darabokra
  2. Takarítsd meg a répát és szeleteld fel hosszában
  3. Tisztítsd meg a hagymát és szúrj mindegyikbe két szem szegfűszeget
  4. Vágd le a póréhagyma zöld levelét, pucold meg a zellergyökeret és a kösd csomóba a csomborral és a babérlevéllel
  5. Egy edénybe tedd bele a húst, a répát, a hagymát, a zelleres póréhagymás csomót és a foghagymát, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, sózd ízlés szerint és tedd fel főni
  6. Hagyd egy órát főni, közben ha szükséges szedd le a habját
  7. Aprózd fel a gombát, forrázd le és főzd lassú tűzön 3 percet citromos sós vízben, majd szűrd le
  8. Takarítsd meg a metélőhagymát majd 30 g vajjal tedd tálba és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi
  9. Add hozzá a cukrot és főzd 25 percig megfelelő tűzön
  10. A maradék vajból, a lisztből és egy liter húsléből készíts fehér szószt
  11. Keverd össze a tojássárgáját a tejföllel és egy merőkanál szósszal, majd öntsd rá a szószra és kevergesd folytonosan
  12. Add hozzá a húst, a répát, a póréhagymát és a gombás szószt, facsarj rá egy fél citromot, sózd, borsozd ízlés szerint majd tedd fel pár percre lassú tűzön főni
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére