•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Böjtös zöld teás bajor felfújt

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Összekeverjük a tejet, sót, zselatint és a fruktózt és közepes lángon folyamatosan kavargatva felfőzzük
  2. Mielőtt felfő, félrehúzzuk az edényt a tűzről és a vízben oldott keményítőt hozzáadjuk a keverékhez
  3. Visszatesszük a tűzre és kis lángon kavargatva 2-3 percig főzzük
  4. Miután kész van, levesszük a tűzről és elveszünk a keverékből néhány kanálnyit, melyben elkeverjük a zöld tea-port
  5. Ezt hozzáadjuk a többihez és simára kavarjuk
  6. Szitán átnyomjuk, majd formákba öntjük
  7. Miután elhűlt, 1-2 órára hűtőbe tesszük
  8. Ezután egy csészényi öntetet készítünk: A vizen kívül minden hozzávalót összekeverünk
  9. Azután a vizet is hozzáadjuk fokozatosan, kavargatva
  10. Kis lángon, sűrűsödésig főzzük
  11. Ezután lehűtjük
  12. A felfújtat ezzel az öntettel díszítjük (főleg, ha édesebben szeretjük)
  13.   A felfújt receptet CristinaK ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére