Bolognai csirkés pite

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A gyors olaszos csirkeraguhoz már csak egy adag saláta szükséges, a köretet ugyanis a ropogós, aranyszínű leveles tészta adja majd, amivel piteformában készre sütjük a serpenyőben épp csak átpirított húst és a sűrű bolognai szószt.

A receptet köszönjük Piszkének.

Elkészítés
  1. A csirkemellet két centis kockákra vágjuk és a kevés olajon, forró serpenyőben nagy lángon fehéredésig pirítjuk, sózzuk.

  2. Hozzáadjuk a bolognai szószt és összeforraljuk, majd hőálló tálba vagy kisebb tepsibe tesszük a ragut.

  3. A leveles tésztát kihajtjuk a csomagolásból, átemeljük a tálunk/tepsink  tetejére,  körben a széléhez nyomkodjuk. Éles késsel berácsozzok, lekenjük a felvert tojással, a közepén  kis nyílást vágunk, hogy a felesleges gőz távozhasson, ne puhítsa el a tésztát.

  4. 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, míg a tészta aranyszínűre pirul.

#okostipp

A leveles tésztát csak közvetlenül azelőtt vegyük ki a hűtőből, hogy dolgozni kezdünk vele, mert ha átmelegszik, akkor nehezen kezelhető.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére