Bolognai húsos pite

Hozzávalók
  • 15 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Kevés kényeztetőbb sós falat van, mint egy langyos, fűszeres hússal töltött, omlós pite. Nemcsak vacsora lehet; szuper sörkorcsolya vendégváráskor is. Emellett készen hűtőben tárolható és jól újramelegíthető – bár nem valószínű, hogy maradna belőle reggelire!

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A vajat, tejszínt és a krémsajtot villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, gyorsan egyneművé gyúrjuk.

  2. A tésztát kétfelé osztjuk, koronggá lapítjuk, folpackban 30 percig hűtőben pihentetjük.

  3. Addig a húst serpenyőben forró olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a szószt, összeforraljuk, kissé besűrítjük, hűlni hagyjuk.

  4. A tésztakorongokat enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, kb. 30x30-as téglalappá nyújtjuk.

  5. 7-8 cm-es nagyméretű köröket szaggatunk (a tésztamaradékot újra összegyúrva) és a körök felének közepére egy nagyobb teáskanálnyi húsos ragut halmozunk.

  6. A tojást feltörjük, de még ne verjük fel: a fehérjével kenjük meg a tésztakörök széleit.

  7. A tésztakörök másik felével borítsuk be a húsos darabokat, a széleket körben az ujjunkkal nyomkodjuk le. Verjük fel a tojást, kenjük meg a pitéket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.

#okostipp

Akár nyersen, akár készen kiválóan fagyasztható, érdemes dupla adagot is készíteni.

Készíthetünk nagyobb méretben is: a tésztát 4 részre osztjuk, egyenként körré nyújtjuk, a felét töltjük, a másik felét ráhajtjuk, és így sütjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére