•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Bolognai kosárkák

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Látványos előételt készíthetünk a klasszikus olaszos raguval töltve, ráadásul előre is, akár külön-külön elkészíthetjük az elemeket, és tálalás előtt már csak össze kell állítanunk a töltött kosárkákat – garantált siker minden ünnepélyes alkalommal.

A receptet köszönjük Piszkének.
 
Elkészítés
  1. A darált húst átpirítjuk az olajon, hozzáadunk 4 dl vizet és a MAGGI alapot.

  2. Kevergetve 10 perc alatt készre főzzük, hűlni hagyjuk.

  3. A tésztát kitekerjük, és 10 percre a fagyasztóba rakjuk.

  4. Ezután 5-6 cm átmérőjű kerek szaggatóval 24 kört szaggatunk, 16 darabnak pedig a közepét is kiszúrjuk egy 2-3 centiméteres kör alakú kiszúróval.

  5. A kosárka alja a a kiszúratlan lap lesz, a szélét körben hideg vízzel megkenjük, ráteszünk egy kiszúrt körlapot, azt is átkenjük hideg vízzel és egy újabbat rakunk a tetejére. Enyhén összenyomjuk a lapokat. Így járunk el a többi kiszaggatott lappal is; gyorsan dolgozzunk, mert így hidegen könnyen kezelhető a tészta, nem veszti el a formáját.

  6. A kosárkák tetejét megkenjük tojással – vigyázzunk, ne folyjon le a széleken, mert akkor nem emelkedik meg szépen a tésztánk.

  7. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

  8. A bolognai ragut a kosárkákba töltjük, tálaljuk.

#okostipp

Nemcsak friss fűszernövényekkel, hanem sajttal, paradicsomgerezdekkel is díszíthetjük a kosárkákat.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére